Нарощування ядерного потенціалу КНДР: Пхеньян погрожує "неймовірно високою ціною" ворогам

Нарощування ядерного потенціалу КНДР: Пхеньян погрожує

Північна Корея різко відреагувала на нові оборонні принципи Сполучених Штатів та Південної Кореї, погрожуючи посилити свій ядерний арсенал та змусити опонентів заплатити "неймовірно високу ціну". Про це пише ABC News.

Реакція КНДР послідувала за затвердженням президентами США та Південної Кореї спільних принципів ядерного стримування, спрямованих на протидію зростаючій ядерній загрозі з боку режиму Кім Чен Ина.

Міністерство оборони Північної Кореї заявило, що ці принципи розкривають "зловісні наміри" щодо підготовки ядерної війни проти їхньої країни. У відповідь Пхеньян погрожує подальшим нарощуванням ядерного потенціалу та додаванням "важливих елементів" до своїх засобів стримування.

Експерти вважають, що нові принципи, про які домовились США та Південна Корея, стосуються інтеграції американської ядерної зброї та звичайних південнокорейських озброєнь для реагування на можливі провокації з боку КНДР. У Сеула "ядерка" відсутня.

"Фахівці кажуть, що США та Південна Корея, як очікується, розроблять докладну концепцію та плани операцій на основі керівних принципів та розглянуть їх у ході двосторонніх військових навчань", - йдеться у матеріалі видання. 

Як відомо, Північна Корея стверджує, що була змушена розробляти ядерну зброю для протидії загрозам з боку США, хоча Вашингтон та Сеул заперечують наміри атакувати КНДР. Занепокоєння міжнародної спільноти зросло через серію провокаційних ракетних випробувань Північної Кореї та її загрози "превентивного" застосування ядерної зброї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Південна Корея оголосила про плани розгортання лазерної зброї для боротьби з північнокорейськими безпілотниками вже цього року. Вартість одного "пострілу" становить лише 1,45 долара.

Головне