Нардепа Дубінського залишили в СІЗО без права на заставу

Нардепа Дубінського залишили в СІЗО без права на заставу

Народного депутата України Олександра Дубінського залишили в слідчому ізоляторі без права на внесення застави. Відповідне рішення ухвалив Київський апеляційний суд у четвер, 7 грудня, передає "Суспільне".

Як зазначається, раніше адвокати нардепа подавали апеляцію стосовно тримання нардепа під вартою, але наразі її залишили без змін.

Напередодні Дубінський заявив, що його побили в Київському СІЗО. У поліції Києва та Київському слідчому ізоляторі не підтвердили факт побиття Дубінського після проведення перевірки. Перед засіданням 7 грудня, за його словами, він пройшов рентген. Як з'ясувалось,  у мене зламане 10-те та 11-те ребро з лівого боку. Висновок медичного обстеження отримає захист депутата.

Засідання суду пройшло в закритому режимі, а журналістів пустили в залу на оголошення рішення.

Після суду нардеп розповів, що його нібито дві ночі били, переводили з подвійної камери в ізоляторі до кримінальної. Він пояснив, що це робилось аби спонукати його свідчити, або змінити свідчення, або змінити публічну думку про владу, яку він публічно виголошує.

Нагадаємо, столичний Печерський районний суд заарештував майно нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у держзраді, участі у злочинній організації та відмиванні грошей. Рішенням, датованим листопадом цього року, арешт було накладено на майна колишньої дружини Дубінського та його матері, включно з автомобілями.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, народний депутат Олександр Дубінський, ймовірно, є рекордсменом серед депутатів у кількості кримінальних проваджень, які розслідує ДБР.

Головне