Нардеп отримав підозру за організацію схеми для ухилянтів, - СБУ

Нардеп отримав підозру за організацію схеми для ухилянтів, - СБУ

Народний депутат України отримав підозру за організацію схеми для незаконного виїзду за кордон ухилянтів. Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі.

За даними ЗМІ, йдеться про Олександра Дубінського. Як зазначається, нардепу повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

СБУ повідомило, що депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. Для реалізації схеми він використовував підконтрольну громадську організацію. Через неї він вносив "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

Частину документів, які були необхідні для втечі за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання та у директора підконтрольної громадської організації.

Під час обшуків у фігурантів справи виявили та вилучили:

  • флеш-носії та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • печатки, листи, договори та інші документи, які використовували для внесення недостовірних відомостей до системи "Шлях".

Директору залученої організації повідомили про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Досудове розслідування триває. Їм загрожує до семи років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань оприлюднило аудіозапис розмови народного депутата з родичем його співмешканки. 

Головне