Нардеп Алєксєєв вийшов з-під варти під заставу у 2,2 млн гривень

Нардеп Алєксєєв вийшов з-під варти під заставу у 2,2 млн гривень

Народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Сергій Алєксєєв, якого підозрюють у шахрайстві, вийшов з-під варти під заставу в розмірі 2, 264 мільйона гривень. Про це пише Суспільне.

3 липня у Личаківському районному суді Львова Алєксєєву обрали запобіжний захід- 60 діб тримання під вартою із можливістю внесення грошової застави.

“Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години. Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи”, - заявив Алєксєєв.

За даними слідства, депутат обіцяв громадянину Німеччини сприяти в уникненні екстрадиції за грошову винагороду в 50 тисяч доларів.

Засідання у Личаківському районному суді Львова тривало понад 7 годин. У підсумку - суддя зачитав рішення - клопотання сторони обвинувачення задовольнили частково і знизили суму застави із 10 мільйонів до понад двох мільйонів гривень.

Перед слуханням Сергій Алєксєєв заявив, що його підставили. За його словами, чоловік, від якого він отримав гроші, його знайомий.

Як повідомляли “Ми-Україна”, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі переконаний, що Україна вступить в НАТО, оминаючи притаманні цьому процесу бюрократичні процедури.

Головне