Напад на Шольца: в аеропорту невідомий прорвався крізь охорону канцлера

Напад на Шольца: в аеропорту невідомий прорвався крізь охорону канцлера

Невідомий чоловік вклинився на власному авто в кортеж канцлера Німеччини Олафа Шольца. Потім він також прорвався крізь охорону політика для того, аби обійняти його.

Про це повідомило німецьке видання Bild. Як зазначається, інцидент трапився ще в середу, 24 травня, у момент, коли Шольц повертався до Берліна. Це було після візиту в офіс Європейського центрального банку у Франкфурті-на-Майні.

При цьому невідомий чоловік вклинився у колону автомобілів, які супроводжували канцлера та проїхав з ними на аеродром. Пізніше він підійшов до Олафа Шольца та обійняв його. Водночас канцлер не став опиратись обіймам чоловіка.

Експерти заявляють, що подібне являється провалом для німецьких спецслужб. Інцидент може вплинути на співробітників поліції та аеропорту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц на святкуванні 160-річчя Соціал-демократичної партії Німеччини заявив, що російська федерація не виграє війну, а Україна після перемоги стане членом Євросоюзу. За його словами, СДПН повинна чітко стати на бік України. Саме завдяки політиці колишнього канцлера Віллі Брандта в Європі сьогодні діють принципи незастосування сили, непорушності кордонів і територіальної цілісності держав.

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що, на його переконання, вступ України в НАТО найближчим часом чекати не варто. На його думку, в критеріях вступу до НАТО є низка умов, які, Україна наразі не може виконати.

Головне