Намагався вбити посадовця Мелітопольської міської ради: СБУ затримали кілера

Намагався вбити посадовця Мелітопольської міської ради: СБУ затримали кілера

Агент ФСБ намагався вчинити замах на одного з посадовців Мелітопольської міськради на Запоріжжі. Контррозвідка Служби безпеки “по гарячих слідах” затримала його.

Про це повідомляє СБУ.

За попередньою інформацією, кілер виконував інструкції російської спецслужби, підстеріг свою жертву у під’їзді житлового будинку та завдав їй декілька ударів молотком по голові. Незважаючи на численні травми, потерпілий вижив.

Зловмисник діяв під виглядом комунальника, який проводив технічні роботи в будинку, де проживав чиновник. Після вчинення злочину він планував втекти на ТОТ Запорізької області, використавши одну з “схем для ухилянтів” для перетину державного кордону.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження кілера та затримали його під час спроби втечі. Виявилося, що затриманий - рецидивіст, який до повномасштабного вторгнення відбував покарання в російській тюрмі за умисне вбивство. 

У червні 2024 року він був завербований ФСБ та проходив підготовку у навчальному центрі на тимчасово окупованій території. 

Зловмисник прибув до Запоріжжя, видаючи себе за переселенця, і почав відслідковувати маршрути своєї жертви. Щоб уникнути викриття, він постійно змінював адреси орендованих помешкань та підтримував зв'язок із своїм куратором через анонімні чати.

За інформацією СБУ, окупанти обіцяли кілеру квартиру в Мелітополі, що належала місцевим мешканцям, які змушені були покинути свої домівки через окупацію.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ та Національна поліція затримали двох зловмисників, які підпалювали військові автомобілі в Івано-Франківську, зокрема 24-річну жительку міста та її 40-річного сусіда.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.