Нам потрібно посилити українську економіку: ОАЕ хочуть заключити з Україною угоду про партнерство

Нам потрібно посилити українську економіку: ОАЕ хочуть заключити з Україною угоду про партнерство

ОАЕ готові допомогти Україні з розвитком економіки. Зокрема, Об'єднані Арабські Емірати хотіли б заключити з Україною угоду про партнерство та поглибити торгівельні взаємини. Про це під час Саміту миру заявив дипломатичний радник президента ОАЕ Анвар Гаргаш. 

"Дивлячись у майбутнє я хотів би, щоб Україна та ОАЕ заключили угоду про партнерство та поглибили торгівельні взаємини. Це нагально необхідно в такий час, як зараз. Нам потрібно посилити українську економіку та допомогти приватному сектору відбудувати свою країну", - зазначив Гаргаш.

Водночас він наголосив, це буде можливим лише у тому випадку, якщо війна завершиться переговорами.

"Якщо війна не завершиться переговорами, то наші економічні зусилля не можуть бути продуктивними. Наразі дуже зростає глобальна поляризація, і це має наслідки для глобального миру та безпеки. ОАЕ вірить, що успішність дипломатичних зусиль, таких як цей саміт, сприяє створенню позитивного моменту, на який може спертися міжнародна спільнота, щоб досягти вирішення конфлікту", - заявив представник ОАЕ.

Крім того Анвар Гаргаш додав - у майбутньому російська федерація має стати частиною таких зусиль, як цей Саміт миру.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав абсолютно правильним рішенням відсутність росії на Саміті миру.

Головне