Налагодили в Криму пропаганду рф: спільникам Аксьонова оголосили підозри

Налагодили в Криму пропаганду рф: спільникам Аксьонова оголосили підозри

Служба безпеки України повідомила про підозри двом спільникам кримського гауляйтера Сергія Аксьонова. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"За його вказівкою вони організували "філії" центральних рупорів Кремля на території пів острова. Серед них - інформагентство "південно-східний фронт" та онлайн-портал "Крим 24". Через ці медіаресурси окупанти поширюють російську пропаганду, в якій виправдовують збройну агресію рф та заперечують воєнні злочини рашистів", - зазначають у спецслужбі.

Сергій Веселовський та Сергій Юхін, які позиціонують себе як політтехнологи і входять до оточення Аксьонова.

Юхін неодноразово сам виступав на ворожих ефірах, де закликав до фізичного знищення українців та захоплення всієї території України.

Обидва фігуранти підтримали загарбників ще під час захоплення Криму.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили Веселовському та Юхіну про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, в Одесі близько 11:00 пролунали вибухи. Росія влаштувала атаку в той час, коли прем'єр-міністр Греції здійснював візит, а вибух стався поруч з місцем його перебування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Німеччина братиме участь у чеській ініціативі щодо закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України. Про це повідомляє видання Tagesschau.

Штеффен Хебештрайт наголосив, що німецький уряд вносить "тризначну мільйонну суму" на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії.

Головне