Найсильніші за останні 40 років: Франція потерпає від повеней (відео)

Найсильніші за останні 40 років: Франція потерпає від повеней (відео)

Зливи накрили центральні та південно-східні регіони Франції, викликавши масштабні повені. Негода призвела до серйозних збитків і перебоїв в електропостачанні у кількох районах.

Про це повідомляє Reuters.

Через негоду довелося евакуювали понад 1000 осіб 17 жовтня.

Прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє повідомив про проведення 2300 рятувальних операцій. За його словами, така інтенсивність дощів спостерігалася дуже давно - подібних погодних умов у регіоні Севенни не було вже 40 років.

У шести департаментах: Рона, Луара, Верхня Луара, Ардеш, Лозер і Приморські Альпи було оголошено червоний рівень небезпеки через повінь. Згодом його знизили до помаранчевого, хоча певні ризики все ще зберігаються.

Найбільше постраждали жителі Ардеш і Лозер - там за 48 годин випало до 700 міліметрів опадів.

Внаслідок негоди понад 4000 будинків у цих регіонах залишаються без електрики. Потоки води зносили автомобілі, дорожні знаки та худобу, а шосе поблизу Ліона перетворилося на потік.

Через повінь були тимчасово закриті кілька шкіл, рух поїздів також порушено. У Приморських Альпах ситуація дещо стабілізувалася, але проблеми з транспортом у регіоні Окситанія залишаються.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у східних і південних регіонах України 19 та 20 жовтня можливі дощі, на заході країни - тумани. 

Головне