Найкраще рішення для Керченського моста — ракети, - Черник

Найкраще рішення для Керченського моста — ракети, - Черник

Військовий експерт Петро Черник зазначив, що найкраще рішення для незаконно встановленого Керченського моста — ракети.

Про це він розповів під час круглого столу в Military Media Center.

"Ми маємо розуміти, що керченський міст дуже довгий. Він має довжину 18 кілометрів. Для того, щоби його по-справжньому "перерізати", він має бути взятий під повний вогневий контроль. Я собі важко уявляю, як це можна зробити надводними системами, а от ракети — це саме та відповідь", - розповів Черник.

За словами експерта, і тут існують певні труднощі, адже Кримський півострів з точки зору протиповітряної оборони прикритий краще, ніж Москва.

"Усе найкраще, починаючи від С-350, С-400, і навіть С-500, все зосереджене там. Плюс радіоелектронна боротьба. На мій погляд, філософія кінцевого ураження керченського мосту — це велика кількість ракетних залпів у поєднанні з повітряними безпілотниками", - додав він.

Нагадаємо, Служба безпеки України брала участь в обох атаках на Керченський міст, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов. Він зазначив, що наші військові ставлять під сумнів недоторканність багатьох обʼєктів російської федерації, які вважалися захищеними на 100%.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, рух по Кримському мосту, що з’єднує росію та Кримський півострів, часто зупиняють через тривоги. Росіяни за нього дуже бояться.

“Вони намагаються його захистити, а ті ремонті роботи, що на ньому йдуть, будуть дуже тривалими. Таке враження, що міст чекає на третій удар і він вже стане остаточним для цього об’єкту”, – зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Головне