Найкращий спосіб досягти миру – постачати Україні зброю, - президент Фінляндії

Найкращий спосіб досягти миру – постачати Україні зброю, - президент Фінляндії

Президент Фінляндії Александер Стубб заявив, що постачання зброї Україні потрібно продовжувати заради майбутнього миру. Про це повідомляє Yle.

Александер Стубб підкреслив, що це реальність сучасного конфлікту, в якому Україна протистоїть російській агресії.

Водночас він висловив обережність щодо відправлення в Україну фінської високоточної далекобійної зброї. Причиною такого рішення є необхідність Фінляндії зберігати свою обороноздатність на тлі загроз з боку росії, яка є її західним сусідом.

"Україна змогла створити нестабільність у росії і викликати недовіру до неї. Це завжди добре з точки зору військової стратегії", - сказав він.

Також президент вважає, що наразі ситуація на кордоні Фінляндії та Росії спокійна. Однак передумов для його відкриття немає.

"росіяни дали нам ясно зрозуміти, що все продовжиться в тому ж дусі, якщо кордон відкриється", - сказав Стубб, додавши, що розвіддані, отримані на початку літа, свідчать про те, що росія може знову спрямувати людей до кордону.

Нагадаємо, Литва надала Україні новий пакет військової допомоги. Інформація про це була оприлюднена на офіційному сайті литовського Міністерства оборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ зібрала докази проти трьох київських агітаторів, які виправдовували агресію рф. Серед них - вчителька, таксист та колишній клірик УПЦ (МП), який втік до Москви. Про це повідомила Служба безпеки України.

Головне