Наєв розповів, які ракети отримаємо разом з F-16

Наєв розповів, які ракети отримаємо разом з F-16

Бойові літаки F-16, які Україна отримає від союзників, передаватимуться разом з ракетами дальність до 500 км. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв.

"У подальших пакетах військової допомоги Україна чекає літаки F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів, що дозволить Силам оборони досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога", - зазначив він. 

Генерал-лейтенант зауважив, що України, отримуючи від союзників нові зразки озброєння, завдає ворогу все більших втрат. Так, для прикладу, на початку великої війни українські оборонці нищили цілі колони техніки, збивали літаки та вертольоти агресора за допомогою ракетних комплексів NLAW та JAVELIN, а також американських ПЗРК Stinger, британських Starstreak та польських Piorun.

Передача Силам оборони сучасних зразків гаубиць та артсистем, зокрема М777, FH70, CAESAR, Panzerhaubitze 2000 та М109, "знівелювати багатократну перевагу противника в артилерії та звести нанівець російську тактику "вогневого валу".

Поява на полі бою РСЗВ HIMARS та М270 дали змоги нищити ворога та його логістику ще більш результативно

"Це призвело до збільшення логістичного "плеча" підвозу БК та матеріальних засобів, ускладнення управління військами, втрати наступальних спроможностей та переходу до вимушеної оборони (а з часом і до "жесту доброї волі" з правого берега Дніпра та евакуації з Херсона)", - розповів Наєв. 

Розповів він також і про ефект від передачі Україні потужних засобів ППО, серед яких NASAMS, IRIS-T та PATRIOT

Нагадаємо, очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що чим довший радіус дії ракет, які передадуть партнери Україні, тим коротшою буде війна проти росії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у грудні перша група із шести українських бойових льотчиків завершила базові підготовчі курси на F-16  у Великій Британії і вчиться літати на винищувачах у Данії. 

Головне