Найдешевший Новий рік: скільки міськради витратили на придбання ялинок та декорацій

Найдешевший Новий рік: скільки міськради витратили на придбання ялинок та декорацій

Цього року міські ради 17 обласних центрів України витратили на декорації та ялинки до новорічних свят 62 тис. гривень. Про це повідомив рух "Чесно" з посиланням на відповіді міськрад на запити.

Як зазначається, нещодавно у соціальних мережах поширився фейк про начебто 609 млн гривень, які виділили з бюджетів міст. Вони, яки пишуть у мережі, нібито пішли на закупівлю ялинок та новорічних декорацій до зимових свят.

У результаті така інформація обурила громадськість. Як пише "Чесно", користувачі соцмереж запустили флешмоб під назвою: “Ми проти ялинки, гроші на ЗСУ”. У деяких містах України також пройшли пікети проти витрат коштів з бюджетів на святкування, пов'язані зі святами. 

"Загалом на придбання ялинок та новорічних декорацій було витрачено 62 тис. гривень із бюджетів у 17 обласних центрах", - розповів рух з посиланням на інформацію, яку отримав на запити від міськрад.

У порівнянні з 2021 роком, до початку повномасштабної війни, на святкові витрати пішло понад 50 млн гривень.

Водночас цього року частина міст повністю відмовилися встановлювати головну ялинку. Йдеться про Вінницю, Черкаси, Рівне, Житомир, Чернігів та Херсон. 

У деяких містах країни ялинки були чи скоро будуть встановлені ялинки завдяки коштам з міських бюджетів, які були мінімальними. Наприклад, у Чернігові витратили 12 тис. гривень на дві ялинки, а в Миколаєві - близько 50 тис. на послуги з оновлення та придбання світлових декорацій. Решта інших міст переважно використовували ялинки та декорації з минулих років.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Google оприлюднила список найпопулярніших пошукових запитів українських користувачів протягом 2023 року.

Головне