Найближчі три дні покажуть, чи проголосують у Сенаті США нове фінансування допомоги Україні

Найближчі три дні покажуть, чи проголосують у Сенаті США нове фінансування допомоги Україні

У найближчі три дні стане відомо, чи проголосують у Сенаті США за нову фінансову допомогу Україні разом із посиленням міграційної політики. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова у ефірі "Єдиного марафону".

"Сьогодні має бути голосування за припинення дебатів. Якщо сьогодні воно відбудеться, то до середи буде можливе схвалення Сенатом цього законопроєкту в цілому", - сказала Оксана Маркарова.

За її словами, зараз основною проблемою ухвалення законопроєкту залишається міграційна політика. Але для України не важливо, чи голосуватимуть фінансування разом з кордонами, чи ні. Головне - щоб нові кошти для допомоги нашій країні виділили.

В понеділок, 5 лютого Сенат США оприлюднив проєкт пакета законів на 118 мільярдів доларів, який включає фінансування охорони кордонів, а також допомогу Україні, Ізраїлю та іншим союзникам США.

Нагадаємо, після кількох місяців двопартійної роботи, сенатори США показали законопроєкт про реформу американського міграційного законодавства та військову допомогу Україні та Ізраїлю. Коли її розглянуть та які проблеми можливі, розбирався "Ми – Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна попросила Канаду передати десятки тисяч списаних ракет CRV7, які очікують знищення на військовій базі в Саскачевані. Про це він повідомив голова ГУ розвідки Міноборони Кирило Буданов у інтерв’ю Global News.

Головне