Найбільший за 10 років страйк в Німеччині паралізував рух транспорту в країні

Найбільший за 10 років страйк в Німеччині паралізував рух транспорту в країні

В понеділок, 27 березня, у ФРН розпочався масовий страйк працівників транспортної галузі - найбільший за останнє десятиліття. Масштабні протести у Німеччині повністю паралізували рух громадського транспорту та зупинили роботу аеропортів в країні. 

Як пише Reuters, профспілки та протестувальники вимагають “значного” підвищення заробітної платні. Вони наголошують, що це є “питанням виживання” тисяч робітників по всій ФРН. 

Об'єднана профспілка працівників сфери громадського обслуговування Verdi вимагає підвищення заробітної плати на 10,5%, що призведе до зростання зарплатні не менше ніж на 500 євро (538 доларів ) на місяць. Профспілка EVG вимагає підвищення на 12% або не менше 650 євро на місяць.

Сьогоднішній страйк є одним із серії протестів, які відбуваються в країні упродовж кількох останніх місяців. Люди обурені високими цінами на продовольство та електроенергію після тривалого періоду досить стабільних цін.

Темпи інфляції в країні останніми місяцями перевищували середній показник по єврозоні. Споживча інфляція у Німеччині у лютому 2023 року виросла на 9,3%, що більше, ніж прогнозували аналітики.

Нагадаємо, відправлення у відставку ізраїльського міністра оборони стало початком масових протестів. На акціях у Тель-Авіві зібралося приблизно 58 000 осіб, протестувальники прорвалися до резиденції глави уряду у Єрусалимі. Низка експертів заявляла, що по всій країні вночі в демонстраціях бере участь до 200 тисяч людей. Поліція використовувала водомети для придушення мітингу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні здорожчає частина продуктів. Мова йде про овочеву групу – капусту та цибулю. Здорожчання продуктів є наслідком війни в країні та інфляції.

Головне