Найбільший пакет військової допомоги від Британії: Зеленський поговорив телефоном з Сунаком

Найбільший пакет військової допомоги від Британії: Зеленський поговорив телефоном з Сунаком

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це він повідомив у Telegram.

Прем’єр Великої Британії повідомив Зеленському про виділення найбільшого в історії пакета оборонної підтримки у розмірі пів мільярда фунтів стерлінгів.

"Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, боєприпаси – усе це справді потрібне Україні на полі бою", - зауважив президент.

Він висловив вдячність Великій Британії та особисто прем’єр-міністру за таку рішучу підтримку.

"Вдячний Великій Британії та особисто Прем’єр-міністру за прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях. ", - додав Зеленський.

Крім цього, він з Сунаком обговорив необхідність створення ефективної моделі конфіскації російських активів і поділився очікуваннями від майбутніх самітів миру у Швейцарії та Європейської політичної спільноти у Британії.

Нагадаємо, Велика Британія анонсувала виділення найбільшого пакета військової допомоги для України на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 617 мільйонів доларів). Кошти виділять для швидкого постачання боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Польщі зупинили прийом документів для чоловіків призовного віку - у МЗС прокоментували.

Головне