Найбільший банк Італії визнав витік даних Мелоні та інших високопосадовців

Найбільший банк Італії визнав витік даних Мелоні та інших високопосадовців

Intesa Sanpaolo - провідний банк Італії - публічно приніс вибачення за серйозне порушення безпеки конфіденційних даних, яке торкнулося прем'єрки Джорджії Мелоні та інших впливових осіб. Про це повідомляє Reuters.

Місцеві ЗМІ повідомили, що співробітник Intesa був звільнений після виявлення факту незаконного доступу до банківських рахунків тисяч клієнтів, включаючи Мелоні.

"Нелояльний співробітник нашого банку, грубо порушивши закони, нормативні акти та внутрішні процедури, необґрунтовано отримав доступ до даних та інформації, що стосуються деяких клієнтів", - йдеться у заяві фінустанови.

У банку повідомили, що вже подали всю потрібну інформацію до італійського Органу із захисту даних, звільнили співробітника-винуватця та подали скаргу регулятору як постраждала сторона.

"Ми глибоко шкодуємо про те, що сталося, і приносимо вибачення. Це ніколи не повинно повторитися", - додали представники Intesa Sanpaolo.

Прем'єрка Італії підтвердила інцидент в інтерв'ю італійському телебачення. Вона очікує від судових органів ретельного розслідування та виявлення можливої змови, що стоїть за цим порушенням.

"Я вважаю, що є співробітники державного та приватного секторів, які незаконно беруть інформацію та продають її... кому вони її продають? Це відповідь, якої ми чекаємо. Ймовірно, за цим стоять певні інтереси", - заявила Мелоні.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця Мелоні назвала дату а місце проведення Конференції з відновлення України.

Головне