Найбільше страждає від пожеж сьогодні Харківщина, - Міндовкілля

Найбільше страждає від пожеж сьогодні Харківщина, - Міндовкілля

В даний час Харківська область зазнає найсуттєвіших збитків від лісових пожеж, як повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Ситуація з займаннями в цьому регіоні виявилася найгострішою порівняно з іншими областями країни. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив міністр Руслан Стрілець.

Лише в цьому році там вогнем пройдено майже 9000 га, що у 10 разів більше, ніж в попередньому році по всій країні.

"Станом на сьогодні ми констатуємо факт, що близько 200 пожеж ліквідовано. Пожежі трапляються виключно через те, що ведуться бойові дії. На сьогоднішній день дуже важко гасити пожежі на Харківщині, бо велика кількість території або замінована, або там є нерозірвані боєприпаси", - розповів міністр Руслан Стрілець.

Нагадаємо, міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляє, що в трьох експериментальних регіонах країни ведеться робота над створенням стратегій пристосування до високих температур. Ці області розробляють комплекс заходів для протидії наслідкам спекотної погоди. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Стрілець.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Міністерстві закордонних справ України прокоментували звинувачення росії про наміри української влади щодо підриву дамб Київської ГЕС, Канівського водосховища та іншої інфраструктури.

 

Головне