Найбільш напружена ситуація зараз на Покровському напрямку, — Генштаб

Найбільш напружена ситуація зараз на Покровському напрямку, — Генштаб

Минулої доби сталося 139 бойових зіткнень між українськими військовими й російськими окупантами. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Росіяни вже 12 разів намагались покращити своє тактичне положення.

Найгарячіша зона на мапі бойових дій – район села Новоолександрівка Донецької області, там зараз наші воїни відбивають три ворожі штурми. Також тривають бої поблизу Євгенівки та Уманського. Зупинено атаку окупантів у напрямку населеного пункту Прогрес.

"Вже сьогодні відбулося 28 бойових зіткнень. Окупанти здійснили шість авіаударів із застосуванням 10 КАБів, 476 обстрілів позицій наших військ. Також російські терористи задіяли для ударів 46 дронів-камікадзе", - повідомили у Генштабі.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник, як вказано, зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

На Харківському напрямку від початку доби наші війська відбивали дві атаки противника у районі Липців. Одне з боєзіткнень триває. Втрати російських окупантів уточнюються. Підрозділи наших військ проводять заходи з укріплення оборони.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбито атаку в районі Степової Новоселівки. Ще одне бойове зіткнення триває біля Петропавлівки.

На Сіверському напрямку одну атаку російських загарбників українські воїни відбили неподалік села Виїмка.

На Краматорському напрямку від початку доби противник уже два рази намагався витіснити наших воїнів з позицій. Штурмові дії ворог безуспішно проводив у районах Іванівського та Кліщіївки.

На Курахівському напрямку одну атаку неподалік Красногорвіки вже відбито. Противник успіху не мав. Втрати загарбників уточнюються.

На Придніпровському напрямку ворог сьогодні активних наступальних дій не проводив.

Нагадаємо, президент Естонії Алар Каріс 30 травня підписав закон, який дозволяє використовувати заморожені в рамках санкцій російські активи для компенсації Україні за збитки, завдані війною.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у київському метро збільшать інтервали руху поїздів на всіх лініях через гостру нестачу фахівців робітничих професій.

Головне