Найбезпечнішим місцем в Україні цього року будуть заклади освіти, - Вітренко

Найбезпечнішим місцем в Україні цього року будуть заклади освіти, - Вітренко

Найбільш безпечним місцем в Україні цього року будуть заклади освіти. Про це заявив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Хочу звернути увагу всіх батьків, школярів і всіх наших студентів, що школа і будь-який заклад освіти є територією безпеки. Це чітке завдання, яке поставив перед нами президент, ми його чітко виконуємо. І робимо все, для того щоб діти почували себе безпечно в школі, а батьки могли віддавати дітей до школи і не хвилюватися за їхню безпеку", - наголосив Вітренко.

І додав: "Тобто в цьому році, як і в минулому році, найбільш безпечним місцем в країні, як на мене, будуть заклади освіти".

Нагадаємо, Харківська міська влада узялася за організацію навчання у метро для дітей. Наразі метрополітен від початку повномасштабної війни залишається найбезпечнішим місцем у Харкові. Мер міста Ігор Терехов розповів, що діти зможуть очно відвідувати уроки в метро за бажання. В цілому ж навчання для школярів відбуватиметься в дистанційному форматі.

Як повідомляли "Ми-Україна", з 1 вересня загалом до закладів освіти повернуться близько 500 000 дітей.

Головне