Нафтопереробний завод в Орську зупинив роботу через прорив дамби

Нафтопереробний завод в Орську зупинив роботу через прорив дамби

Через прорив дамби в російському місті Орськ, яке зазнає затоплення протягом кількох днів, припинила свою роботу місцевий нафтопереробний завод (НПЗ).

Про це пишуть росЗМІ.

Орський НПЗ призупинив свою діяльність у зв'язку з надзвичайним паводком для запобігання можливих екологічних ризиків і з метою забезпечення дотримання техніки безпеки, заявили пропагандисти.

"Орскнефтеоргсинтез" є одним з ключових нафтопереробних заводів у росії та єдиним нафтопереробним підприємством Оренбурзької області. За даними мережі, вода затопила територію за кілька кілометрів до НПЗ, а також завадила роботі заводу через затоплення залізничних шляхів у місті.

Орський НПЗ спеціалізується на виробництві авіакеросину, а його річна потужність становить близько 6,6 мільйонів тонн. Додатково відомо, що за одну ніч річка Урал піднялась на 11 метрів, що призвело до додаткового затоплення низки прилеглих сіл. У місті також було відключено електропостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карма в дії: як російський Орськ пішов під воду після прориву дамби

Росія оголосила надзвичайний стан у постраждалій від повені Оренбурзькій області

Через повінь евакуювали понад 4000 осіб, у тому числі 885 дітей. Затоплені майже 6300 будинків.

У РФ порушили кримінальну справу за "недбалість і порушення правил безпеки будівництва" через прорив дамби, яка була побудована в 2014 році.

Чиновники в Орську повідомили, що чотири людини загинули, але сказали, що їхні смерті нібито не були пов'язані з повінню.

За прогнозом російського Гідрометцентру, паводок досягне піку 10 квітня.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Фінляндії назвав закриті кордони з рф хорошим рішенням.

Головне