Нафтогаз: опалювальний сезон в Україні може завершитися достроково

Нафтогаз: опалювальний сезон в Україні може завершитися достроково

Цього року опалювальний сезон в Україні може завершитись швидше — наприкінці березня. Про це голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов розповів в інтерв’ю виданню Le Figaro.

Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня. Втім, у 2024-му це відбудеться наприкінці березня — через теплу погоду.

"Україна спокійно пережила зиму. Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку Росії, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня",- зазначив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, що цьогоріч Україна вперше пройшла опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у коментарі "Ми-Україна" наголосив, що "Нафтогаз України" і державне підприємство "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%. Окрім цього, ми відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого об'єму. При цьому наша енергосистема "працює збалансовано".

Як писав "Ми-Україна" раніше, група "Нафтогаз" перерахувала до держбюджету понад 226 млн гривень дивідендів. А протягом 2023 року компанія перерахувала до місцевих бюджетів понад 6,8 млрд гривень податків.

Головне