Нафтобаза у Феодосії досі палає: у окупантів бракує води для гасіння

Нафтобаза у Феодосії досі палає: у окупантів бракує води для гасіння

Окупована росіянами Феодосія надалі продовжує боротися з наслідками потужного удару по нафтобазі. Пожежа, що виникла внаслідок атаки у ніч проти 7 жовтня, досі не ліквідована, підтвердив "мер" міста Ігор Ткаченко.

За його словами, для гасіння пожежі використовується вода з Північно-Кримського каналу, що призвело до необхідності залучення додаткових водних ресурсів з Фронтового та Феодосійського водосховищ. Підприємство "Вода Криму" попередило про можливе тимчасове погіршення якості питної води в оселях споживачі.

"Можливе тимчасове погіршення якості питної води за запахом, за хіміко-бактеріологічними показниками. Вода, що подається, відповідає нормативним вимогам", – вказано у дописі компанії.

"Влада" також попередила про перебої у водопостачанні для мешканців Приморського, Берегового та Ближніх Комишів.

За офіційними даними, через пожежу на нафтобазі було евакуйовано 1137 осіб. Більшість з них розмістилися у родичів а облаштовані в двох школах евакуаційні пункти закрились повернення школярів до очного навчання.

У Феодосії досі діють обмеження доступу людей та транспорту на низці вулиць, а також на ділянці Керченського шосе. Ткаченко зазначив, що внаслідок інциденту були пошкоджені автомобілі та приватні будівлі, проте багатоповерхівки нібито залишилися неушкодженими.

Нагадаємо, на нафтовому терміналі в Феодосії 9 вересня ввечері знову гриміли вибухи. Супутникові знімки демонструють значні пошкодження терміналу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на 10 жовтня невідомі безпілотники атакували військовий аеродром Ханська, розташований під Майкопом у республіці Адигея рф.

 

Головне