Надання Україні ракет AMRAAM - це гарантія того, що ми отримаємо F-16, - військовий

Надання Україні ракет AMRAAM - це гарантія того, що ми отримаємо F-16, - військовий

Військовослужбовець Збройних сил України Іван Тимочко розповів, що надання Україні ракет AMRAAM - це гарантія того, що ми отримаємо F-16 і у нормальній кількості.

Про це голова Ради резервістів Сухопутних військ розповів у стрімі на "Ми-Україна". За його словами, дальність польоту ракет AMRAAM - 150-180 кілометрів. Це те, на що приблизно працює радар F-16.

"Ці ракети вже нам поступають і є гарантією і підтвердженням того, що F-16 у нас з’являться і у достатній кількості. І другий важливий момент - ці ракети можна використовувати з пускових установок ATACMS", - додав військовий експерт.

Нагадаємо, Міністерство оборони США замовило в американської компанії Raytheon для України виробництво передових ракет класу повітря – повітря” середньої дальності AMRAAM. Зазначається, що цей контракт передбачає закупівлю компаніє ракет AMRAAM із різних джерел до 29 листопада 2024 року. Відповідні кошти виділяються з фонду Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

У червні компанія Raytheon уклала з ВПС США контракт на суму 1,15 млрд доларів на постачання ракет AIM-120 D-3 та C-8 AMRAAM.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні потрібно щонайменше 160 літаків F-16, щоб не дати змоги росії домінувати в повітрі, заявив президент Володимир Зеленський. Глава держави заявив, що обіцяні 60 винищувачів, на жаль, не зможуть виконати цю функцію. За словами Зеленського, літаки потрібні для оборони та захисту мирного населення, а не для контрнаступу. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.