Над Гомелем у Білорусі збивали безпілотники

Над Гомелем у Білорусі збивали безпілотники

У ніч на 5 вересня 2024 року в повітряному просторі Білорусі стався інцидент, який привернув увагу міжнародної спільноти. Над містом Гомель, розташованим неподалік від українського кордону, було збито безпілотний літальний апарат. 

За попередніми даними, знищений дрон міг бути російським ударним безпілотником типу Shahed. Експерти припускають, що він був частиною чергової спроби російських військ атакувати територію України.

Інцидент стався приблизно о 01:30 за місцевим часом. Свідки повідомляють, що незадовго до збиття дрона в небі був помічений винищувач, який, ймовірно, належить до складу Військово-повітряних сил Білорусі. Є підстави вважати, що саме цей літак і здійснив перехоплення повітряної цілі.

Щодо ефективності координації дій між російськими та білоруськими військовими, а також про можливі наслідки таких інцидентів для регіональної безпеки.

Інформація про інцидент поширюється місцевими Telegram-каналами, зокрема ресурсом "Флагшток". Офіційного підтвердження від білоруської влади поки що не надходило.

Нагадаємо, за минулу добу, 5 вересня, армія рф втратила ще 1200 своїх військових пораненими і вбитими. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, активність диверсійно-розвідувальних груп  противника на українському прикордонні зазнала певних змін, повідомив в ефірі "Ми-Україна" речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Головне