Над Балтійським морем за два дні зафіксували проліт шести російських літаків

Над Балтійським морем за два дні зафіксували проліт шести російських літаків

Протягом 20-21 вересня повітряні сили НАТО виявили шість російських літаків над Балтійським морем. Про це повідомляє видання Delfi.

За інформацією військово-повітряних сил Латвії, ці літаки порушили міжнародні правила польотів: вони не надали плани польоту та не активували свої передавачі.

У відповідь на це порушення винищувачі НАТО Eurofighter, дислоковані в Латвії, здійснили виліт для перехоплення. Пілоти НАТО попередили порушників та супроводили їх протягом польоту над регіоном.

У повітряному просторі над Балтійським морем є готовність сил НАТО реагувати на потенційні загрози безпеці в регіоні.

Нагадаємо, під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський планує відвідати завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія. Про це повідомляє Associated Press.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 22 вересня Україна зазнала масованої атаки з боку російських окупантів. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.