Над Азовським морем знову з’явився російський літак А-50, - Ігнат

Над Азовським морем знову з’явився російський літак А-50, - Ігнат

Над акваторією Азовського моря 19 січня зафіксували наявність російського літака ДРЛС А-50

Про це повідомив представник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, ніч на 19 січня минула спокійно, без атак повітряних апаратів чи безпілотників. Втім, Ігнат підкреслив, що необхідно залишатися пильними, хоча відзначив певне затишшя. Рано вранці російські війська вивели у повітря літак ДРЛС А-50.

"Наразі з’явилося ось п’ять-шість повітряних цілей, зокрема в акваторії Азовського моря славнозвісний уже А-50. Випробовує свою долю. Ми говорили напередодні про те, що буде після знищення А-50, я говорив: прилетить інший. Немає в цьому нічого дивного, тому що є ще такі літаки в Росії. Тому є А-50, є винищувач ближче до Ростова, і як же без безпілотників, які стежать за лінією фронту", - сказав він.

Нагадаємо, 14 січня з'явилася  інформація про збиття російського літака А-50 ДРЛВ та бомбардувальника ІЛ-22М в російських та українських Telegram-каналах. Рано вранці 15 січня цю інформацію частково підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що повітряні сили ЗСУ збили два ключових російських літаки - літак дальнього радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління.

Пізніше в Повітряних Силах показали фотографії пошкодженого російського Іл-22.

Також Forbes оцінив втрати росії від двох підбитих літаків.

Згодом оперативне командування "Південь" повідомило, що ліквідація російського літака А-50 вплине на можливість рф здійснювати потужні ракетні удари по Україні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за два тижні на Волині зафіксували 12 випадків гепатиту А.

Головне