НАБУ затримало директорку одного з департаментів Херсонської ОВА

НАБУ затримало директорку одного з департаментів Херсонської ОВА

Національне антикорупційне бюро затримало директорку одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації. Про це повідомляє пресслужби НАБУ.

Відомо, що зловмисника та засновника приватної фірми підозрюють у заволодінні понад 7,7 мільйонів гривень.

"9 квітня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 7,7 мільйонів гривень державних коштів при наданні послуг з обстеження об'єктів, пошкоджених в Херсонській області внаслідок військової агресії рф. На сьогодні повідомлено про підозру двом організаторам схеми – очільнику одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику приватної компанії, а також виконавцю злочину - директору цієї приватної компанії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 мільйонів гривень, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. Внаслідок учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що шахраї почали використовувати соціальні мережі для знаходження контактів родичів. Вони пропонують передачу інформації про зниклих безвісти або полонених військовослужбовців за гроші.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала чергову інформаторку, вона готувала нові удари рф по Харківщині

Головне