НАБУ: Помічник нардепа за гроші допомагав ухилянтам виїжджати з України

НАБУ: Помічник нардепа за гроші допомагав ухилянтам виїжджати з України

Помічник чинного народного депутата України допомагав чоловікам незаконно перетинати кордон. Про це повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

"НАБУ і САП за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу викрили помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему "Шлях", що фактично надає дозвіл на перетин кордону", - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ прийшли з обшуками не лише до помічника, але і народного депутата, на якого він працював. Відомо, що обшуки проводять на Тернопільщині.

"Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину", - наголосити в НАБУ.

Як встановило слідство, група осіб систематично отримували  неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей, які надають право на перетин кордону. Попередня кваліфікація справи ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

В НАБУ наголосили, що такі дії були незаконними, оскільки наразі в країні обмежен виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років, які є громадянами України, через війну з росією та запроваджений воєнний стан.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Хмельницькій області викрили масштабну корупційну схему у місцевій лікарні. Співробітники медичного закладу продавали фіктивні медичні документи для отримання групи інвалідності та “списання” з військової служби за станом здоров’я.

Головне