НАБУ підозрює сімох людей у збитках "Укрзалізниці" на 117 мільйонів гривень

НАБУ підозрює сімох людей у збитках

Семеро осіб отримали підозри у завданні 117 млн грн збитків при закупівлі кабелів для Укрзалізниці. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро.

У 2021 році керівник першої організованої групи і водночас підприємець створив схему постачання продукції "Укрзалізниці" за завищеними цінами.

У результаті УЗ уклала договори з трьома підконтрольними підприємцю компаніями, які постачали продукцію за завищеними цінами.

"При цьому самі компанії продукцію не виробляли, а закуповували через низку фірм-прокладок у виробників, зокрема контрольованих. Саме це і дозволяло штучно збільшувати вартість продукції. Унаслідок реалізації схеми «Укрзалізниця» зазнала збитків на суму 117 млн грн", - повідомило Антикорупційне бюро.

Підозру повідомили сімом членам обох організованих груп (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 ККУ) за привласнення, розтрату й зловживанням службового становища.

Нагадаємо, втрати рф на Авдіївському напрямку перевищують наші у 80-100 разів. Про це повідомив Дмитро Кухарчук.

Командир 2-го штурмового батальйону 3 ОШБр повідомив, що за час перебування в Авдіївці його батальйон безповоротно втратив 14 бійців. При цьому всіх трьохсотих вдалося евакуювати.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час перебування в Ісландії з офіційним візитом української делегації уряд крани вніс до парламенту достатньо конкретний п'ятирічний план підтримки України. Про що це домовлялись сторони у Рейк'явіку в ефірі "Ми-Україна" розповів Арсеній Пушкаренко, народний депутат, заступник голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва


 

Головне