НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці та її помічниці

НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці та її помічниці

НАБУ і САП повідомили про підозру народній депутатці та її помічниці у зв'язку зі зловживанням впливом.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, нардепка разом зі своєю помічницею пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду.

Вони повинні були забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Крім того, чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях".

Пізніше співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України. Він начебто мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

Після отримання відповідного дозволу помічниця нардепки зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів. Йдеться про суму в 2800 доларів.

Наразі триває досудове розслідування.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Тернопільської облради Михайло Головко, якому висунули підозру у хабарництві, вийшов на роботу під заставу у 805 000 гривень. Зокрема, представникам ЗМІ він запевнив, що його безпідставно звинувачують в отриманні хабаря. Про це сам Головко розповів на прес-конференції у своєму кабінеті.

“Ніякого хабаря не було. Я ніколи не брав і не буду… Свої слова можу підтвердити, якщо буде потрібно, і на детекторі брехні”, – сказав він.

Головне