На Житомирщині затримали ділків за постачання граніту на пам'ятники загиблим росіянам

На Житомирщині затримали ділків за постачання граніту на пам'ятники загиблим росіянам

Служба безпеки України затримала двох підприємців з Житомирщини, які організували постачання граніту з України до російської федерації. Більшість цього матеріалу використовували для виготовлення пам'ятників загиблим російським військовим.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За інформацією правоохоронців, головними покупцями були російські компанії, які контролюють члени партії "Єдина Росія".

У цю схему також був втягнутий місцевий підприємець, який вже до початку повномасштабного вторгнення постачав видобувну продукцію до росії, а після 24 лютого 2022 року продовжив торгівлю з російськими клієнтами за схемою "перерваного транзиту".

У Службі безпеки зазначили, що підозрюваний виїхав до Європейського Союзу і зареєстрував там фірму, нібито для бізнес-проєктів. Для налагодження постачання граніту він залучив двох спільників із Житомирщини. Вони займалися пошуком підприємств, що видобувають граніт, покупкою та транспортуванням його до Європи, а потім - до росії. Саме цих двох спільників із Житомирщини вдалося затримати, повідомили правоохоронці.

Всім трьом оголошено підозру за частинами 2 статті 28 та 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка наводила удари російських авіабомб на територію Сумщини. Завдяки швидкій реакції служби було запобіжено спробам ворога атакувати позиції Сил оборони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна отримала $1,5 млрд позики від Японії та Великої Британії.

Головне