На Житомирщині правоохоронці ліквідували канал постачання наркотиків у колонію: затримано “смотрящого” та його спільників

На Житомирщині правоохоронці ліквідували канал постачання наркотиків у колонію: затримано “смотрящого” та його спільників

Поліція Житомирщини повідомила про підозру п’ятьом учасникам угруповання, яке організувало постачання наркотиків до Райківської виправної колонії. Серед фігурантів - “смотрящий” за колонією, ув’язнені та мешканці Житомирської і Київської областей. Фігуранти збували метадон та канабіс, частину прибутку відправляли до “общаку”.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними Нацполіції, організатором злочинної діяльності став 36-річний “смотрящий” за Райківською виправною колонією. Маючи авторитет серед засуджених, він залучив до “схеми” кількох утриманців та жителів Бердичева і Києва. Завданням учасників було забезпечення постачання наркотиків, їх розповсюдження серед ув’язнених.

Наркотичні та психотропні речовини маскували у предметах загального вжитку, харчових продуктах та засобах гігієни. Після того, як “товар” потрапляв до колонії, засуджені передавали наркотики іншим ув’язненим, використовуючи поштові відправлення або передачі. В одному з випадків наркотики були заховані в перев'язку на нозі ув'язненого, аби уникнути виявлення.

“Так званий “смотрящий” особисто контролював процес постачання наркотиків до колонії, розподілу заборонених речовини серед ув’язнених та займався фінансовими питаннями “бізнесу”. Частину отриманих від збуту наркотиків коштів фігуранти витрачали на розвиток наркотрафіку, решту – на поповнення так званого “общаку”, - йдеться у повідомленні.

Під час масштабної операції, в якій взяли участь спецпідрозділи “Альфа” СБУ, КОРД і рота особливого призначення поліції, було проведено 13 обшуків у камерах, місцях проживання фігурантів та їхніх гаражах. Правоохоронці вилучили 1,5 кг канабісу, понад 1000 пігулок різних препаратів, метадон, зіп-пакети з білою кристалічною речовиною, банківські картки, поштові накладні та патрони калібру 5.45 мм.

Фігурантам висунуто підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, зберігання та збут наркотичних засобів). Двох учасників затримали в порядку ст. 208 КПК України, ще один фігурант був заарештований під час передачі наркотиків у колонію. Після завершення експертиз планується додаткова кваліфікація дій підозрюваних.

За вчинені злочини їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Операція проводилася під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури та за підтримки УСБУ в Житомирській області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, перша леді України Олена Зеленська передала Гарварду обгорілі книги з харківського видавництва, яке знищили російські окупанти.

Головне