На Запорізькому напрямку окупанти підтягують резерви, бо несуть великі втрати, - Гуменюк

На Запорізькому напрямку окупанти підтягують резерви, бо несуть великі втрати, - Гуменюк

На Запорізькому напрямку росіяни намагаються підтягувати резерви, що свідчить про те, що їхні втрати "досить переконливі".

Про це в ефірі телемарафону розповіла начальниця обʼєднаного координаційного прес-центру сил оборони "Півдня" Наталія Гуменюк.

Крім того, окупанти намагаються ущільнити оборону на Запорізькому напрямку. Цю ж тактику вони використовувати, коли боялися українського контрнаступу у Херсонській області.

Тактика полягає в застосуванні невеликих груп – до 10-15 осіб, підсилених броньованою технікою і танками. Ворог намагається вивідати міцність сил оборони України та розосередити сили і засоби, щоб атакувати з різних напрямків і розбити сили українського захисту на маленькі групи.

"Наразі всі ці спроби були відбиті, сили оборони продовжують утримувати свої рубежі. Те, що лінія фронту зафіксована, але має певні коливання, це абсолютно нормальний перебіг подій", – зазначила Гуменюк.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Тимошенко написав заяву на звільнення з посади заступника керівника ОП, Зеленський її підписав.

Головне