На Запоріжжі внаслідок ворожих атак загинула людина, шестеро постраждалих

На Запоріжжі внаслідок ворожих атак загинула людина, шестеро постраждалих

Упродовж минулої доби російська армія атакувала населені пункти Запорізької області. Загинула одна людина, постраждалих шестеро.

Про це  повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"Військовослужбовці рф продовжують терор проти жителів Запорізької області: за минулу добу ворог здійснив 99 ударів по 31 населеному пункту", - йдеться у повідомленні.

Зафіксовано 5 ракетних ударів по Запоріжжю, Михайло-Лукашевому і Таврійському, 5 авіаударів по Оріхову та Малій Токмачці, 7 БПЛА-атак по Залізничному, Малинівці, Лобковому та П'ятихаткам.

Зазначається, що 82 артилерійські обстріли прийшлися по території Гуляйполя, Воздвижівки, Роботиного, Затишшя, Ольгівського, Степового, Степногірська, Павлівки та інших прифронтових міст і сіл.

Внаслідок артилерійського обстрілу Степногірська загинув 68-річний чоловік, поранення отримав чоловік 70 років. Під час артобстрілу Преображенки травмовано 34-річного чоловіка. Від ракетного удару по Таврійському постраждали жінки 64 та 85 років, у Запоріжжі поранено сімейну пару - 44-річного чоловіка та 43-річну жінку. Всіх оперативно доставлено до лікувальних установ.

Надійшло 40 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за минулу добу на фронті відбулося 39 бойових зіткнень. Водночас Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Ворог завдав 10 ракетних, 69 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною.

Головне