На Запоріжжі ексвійськком видавав фальшиві довідки для ухилянтів, – ДБР

На Запоріжжі ексвійськком видавав фальшиві довідки для ухилянтів, – ДБР

У Запорізькій області колишній військовий комісар організував процес видавання незаконно виготовлених довідок для осіб, які намагалися ухилитися від військової служби.

Таку інформацію надали співробітники Державного бюро розслідувань.

В кардіологічному відділенні міської лікарні швидкої медичної допомоги особи, які намагалися уникнути військової служби, отримували підроблені документи, які вказували на проведення незаконних операцій.

За цими фальшивими даними ВЛК (військово-лікарська комісія) видавала висновки про недієздатність для служби в армії. Ця діяльність підтримувалася військовим комісаром та його підлеглими.
 
За підрахунками слідства, зловмисники надали такі "послуги" принаймні 40 особам, які намагалися ухилитися від військової служби, а деякі з них навіть отримали інвалідність, щоб отримати компенсації. Тепер цим "клієнтам" доведеться переконувати ВЛК щодо важливості їхніх "захворювань" на повторних медичних експертизах.
 
За цією справою відкрито кримінальне провадження зі статей, які стосуються ухилення від призову на військову службу під час мобілізації та ухилення від військової служби в умовах воєнного стану.

Фігурантам цієї справи може загрожувати позбавлення волі строком до 10 років. Слідство щодо встановлення фактів корупції та осіб, що з нею мають відношення, продовжується.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збірна України з пляжного футболу не братиме участь у фіналі Чемпіонату світу-2024. Відповідне рішення українська команда ухвалила через допуск білорусів до змагань.

Головне