На Запоріжжі до кінця року планують збудувати не менше 10 підземних шкіл, - Федоров

На Запоріжжі до кінця року планують збудувати не менше 10 підземних шкіл, - Федоров

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров озвучив наміри побудувати на території області 10 підземних шкіл до кінця поточного року. У них в режимі офлайн зможуть навчатися 10 000 дітей, зазначив він в ефірі марафону "Єдині новини".

Він наголосив, що організація очного навчання є надскладною задачею на Запоріжжі через наближеність до лінії фронту.

"Буквально сьогодні наша команда закінчує подавати документи до Міністерства освіти і будемо боротися за те, щоб отримати якомога більше коштів і побудувати підземні безпечні школи на території області. Мета - до кінця року побудувати їх щонайменше 10, в кожній школі у дві зміни зможуть навчатися близько 1000 учнів. Тож, якщо ми виконаємо той план, який собі поставили за мету, то в нових школах зможуть навчатися 10 000 учнів до кінця року", - розповів Федоров.

Головна мета, за його словами, полягає у забезпеченні безпечних умов для навчання 50 000 дітей, які на сьогодні знаходяться на території Запорізької області і не мають змоги вчитися офлайн. В області також триватиме процес ремонту наявних укриттів і будівництво нових.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Херсоні будуть збудовані чотири лікарні під землею, в яких медики зможуть у безпечних умовах лікувати пацієнтів і не переживати,що в заклад охорони здоров'я знову прилетить російський снаряд. Йдеться про підземну операційну лікарню, центр крові, палати для пацієнтів з інфекційними захворюваннями та підземний перинатальний центр.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.