На замовлення рф підпалювали авто ТЦК: на Хмельниччині затримали лідера банди

На замовлення рф підпалювали авто ТЦК: на Хмельниччині затримали лідера банди

На Хмельниччині затримано лідера банди, яка на "замовлення" рф палила службові авто Сил оборони. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Місцевий житель розмістив у даркнеті своє "резюме", де запропонував свої "послуги". На "оголошення" відповів представник рф, який дав йому завдання на знищення військових авто у Хмельницькому.

Разом з декількома чоловіками вони підпалили два авто місцевого військкомату за допомогою "коктейлів Молотова". За кожен знищений автомобіль організатор і виконавці отримували від 500 до 1000 доларів.

Зловмиснику повідомили про підозру, він перебуває під вартою.Також триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників.

Під час обшуків у зловмисника вилучено мобільні телефони та сім-карти, які він використовував для комунікації з рф.

Наразі йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1 (готування до кримінального правопорушення, перешкоджання законній діяльності ЗСУ);
  • ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом). 

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що країна-агресор росія не змже повністю зруйнувати українську енергетичну систему. Про це повідомив очільник ГУР МО Кирило Буданов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна отримала безповоротний грант від США у розмірі 3,9 мільярдів доларів, кошти підуть на зарплати вчителям, медикам, рятувальникам та на соцдопомогу. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Головне