На Закарпатті виловили чоловіків, які намагались незаконно потрапити до Румунії через річку Тиса

На Закарпатті виловили чоловіків, які намагались незаконно потрапити до Румунії через річку Тиса

На Закарпатті вчора, 27 жовтня, прикордонники затримали двох жителів Івано-Франківщини та по одному жителю з Херсонщини та Київщини. Вони намагалися незаконно потрапити до Румунії через річку Тиса. Про це повідомили на сторінці Держприкордонслужби України.

Відомо, що чоловіків виявили поблизу річки Тиса, якою проходить кордон з Румунією. З собою вони мали одне надувне коло на чотирьох.

Згодом чоловіки зізналися, що пристали на пропозицію переправників, які запевнили, що глибина річки у тому місці, де їм буде запропоновано її перейти, сягає максимум метра. Для більшої впевненості у власних силах їм дали надувне коло.

"Ані про стрімку течію, ані про високий рівень води у річці чоловіки не знали. Їхні життя врятувало те, що переходити річку вони погодилися у світлий час доби, та те, що по дорозі до водної перепони, за 100 метрів до кордону, їх зупинив прикордонний наряд", – йдеться у повідомленні.

Відтак за незаконний перетин кордону чоловіки мали сплатити від 2500 до 4800 доларів. Наразі встановлюється коло людей, причетних до організації переправлення чоловіків призовного віку через кордон. На затриманих склали адмінпротоколи. Справу скерували до суду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у рамках проєкту "єЧерга" запрацювала для пасажирських автобусів на шести пунктах пропуску почали тестувати камери автоматичної фіксації в найбільшому вантажному пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Камери допоможуть перевіряти, чи є транспорт у системі "єЧерга" — це має прискорити процес перетину кордону, повідомили у профільному міністерстві.

Головне