На Закарпатті військового підозрюють в організації втечі ухилянта

На Закарпатті військового підозрюють в організації втечі ухилянта

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомляє про підозру 51-річному військовослужбовцю в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України.

За даними слідства, підозрюваний організував нелегальний виїзд військовозобов'язаного громадянина до Словаччини. 

Він організовував трансфер від вокзалу до готелю в Берегівському районі, проводив інструктаж та надавав вказівки щодо перетину кордону та здійснював доставку особи до пункту на лінії розмежування між Україною та Словаччиною.

"Вже наступного дня чоловіка доправили до відправного пункту на лінії розмежування двох країн, звідки він мав самостійно перетнути кордон", - зазначають у прокуратурі.

Вирішують питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного військовослужбовця. Йому інкримінують злочин, передбачений частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України).

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невиновною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, правоохоронці викрили двох медиків, які розробили незаконну схему заробітку через допомогу в отриманні інвалідності на Хмельниччині. При обшуку вилучено майже 8 мільйонів гривень.

Як писали "Ми-Україна" раніше, підрозділ Збройних Сил України "Асгард" звинуватив Олександра Дмітрієва ("Тихоход"), у погрозах, приниженнях та віддачі незаконних наказів.

Головне