Намагались переплести Тису на надувних колах, але були затриманні прикордониками

Намагались переплести Тису на надувних колах, але були затриманні прикордониками

Прикордонники відділення “Грушово” Мукачівського загону затримали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Румунією річкою Тиса.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Порушники, за допомогою надувних кол намагалися подолати водну перешкоду. Їхньому плану завадили українські прикордонники, які затримали “втікачів” за 50 метрів від кордону з Румунією.

Як з'ясувалося, чоловіки скористалися послугами місцевого жителя, який за гроші допомагав їм переправлятися через кордон. За свої “послуги” провідник отримав від кожного з чоловіків по 7-8 тисяч доларів США.

Під час затримання двоє з порушників кордону проігнорували законні вимоги прикордонників та спробували втекти. Для їх затримання залучили службову собаку та здійснили попереджувальні постріли.

Наразі всі затримані, включаючи їх помічника, та доставлені до прикордонного підрозділу для складення протокола про адміністративні правопорушення.

Крім того, прикордонники направили повідомлення до Національної поліції щодо причетності “провідника” до злочину, передбаченого ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники Львівського загону виявили 34-річного киянина з розбитою головою та зламаною ногою за два кілометри від кордону з Польщею.

Головне