На Закарпатті ліквідували канал переправлення ухилянтів за кордон

На Закарпатті ліквідували канал переправлення ухилянтів за кордон

На Закарпатті правоохоронці ліквідували діяльність групи, яка нелегально переправляла чоловіків мобілізаційного віку до Угорщини. Про це повідомяє Закарпатська обласна прокуратура.

11 жовтня в Ужгородському районі затримали трьох підозрюваних, які намагалися за "винагороду" допомогти чоловікові нелегально потрапити до Угорщини. Серед затриманих - двоє жителів міста Чоп та один іноземець.

За інформацією правоохоронців, один із місцевих мешканців організовував незаконне переправлення, а його спільники виступали провідниками на прикордонній території. Вартість таких послуг становила 6000 доларів США з особи.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Найближчим часом затриманим буде повідомлено про підозру.

У розкритті злочину брали участь прокурори, слідчі Ужгородського районного управління поліції та оперативники Чопського прикордонного загону.

Нагадаємо, Служба безпеки України та Нацполіція у Рівному викрили злочинну групу з 29 осіб, які організували масштабну схему ухилення від мобілізації через підроблені медичні документи. За організацію незаконної діяльності відповідають очільниця агентства нерухомості та 26 медпрацівників.

Як писали "Ми-Україна" раніше, заступник начальника одного з районних управлінь ДСНС Полтавщини організував бізнес з переправлення чоловіків за кордон. Слідство задокументувало одержання посадовцем від одного з клієнтів 20 тисяч доларів та оригіналів документів призовника.

Головне