На Закарпатті чоловіка під прикриттям “військовослужбовця” намагався перетнути кордон

На Закарпатті чоловіка під прикриттям “військовослужбовця” намагався перетнути кордон

Прикордонники на Закарпатті зупинили спробу незаконного перетину кордону, де киянин намагався видавати себе за військовослужбовця, використовуючи привітання “Бажаю здоров’я!” та військову форму.

Про це повідомляє Західне регіональне управління ДПСУ.

На Закарпатті, поблизу українсько-словацького кордону, прикордонники відділу “Великий Березний” разом з оперативниками Чопського загону викрили спробу незаконного перетину держрубежу. Двоє чоловіків у військовій формі намагалися видати себе за військовослужбовців ЗСУ, рухаючись на автомобілі в бік Словаччини. Під час перевірки вони не змогли пред'явити службові посвідчення, що викликало підозру у правоохоронців.

З'ясувалося, що киянин планував нелегально перетнути кордон, попередньо домовившись через соцмережі з водієм про оплату в розмірі 10 тисяч доларів США. Для маскування, обидва чоловіки були одягнені у військову форму, а киянину було рекомендовано використовувати привітання “Бажаю здоров’я!”, щоб переконати прикордонників у своїй належності до армії.

Наразі киянинові загрожує суд за спробу незаконного перетину кордону, а водієві інкримінують порушення ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Як писали “Ми-Україна” раніше, вибухотехніки поліції Сумської області знешкодили авіаційну ракету Х-59, виявлену у полі неподалік одного з місцевих сіл, яка не вибухнула після падіння.

Головне