На Волині викрили правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон під виглядом інвалідів

На Волині викрили правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон під виглядом інвалідів

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили на Волині правоохоронця. Він займався незаконним переправленням військовозобов'язаних за кордон під виглядом інвалідів.

Про це повідомила пресслужба ДБР. Як зазначається, свою "послугу" в переправленні ухилянтів за межі України зловмисники оцінив у 8 тис. доларів.

Його "клієнт" на кордоні з європейською країною назвав пароль, який напередодні був обговорений. Вже після цього його оформили як "особу з інвалідністю за наявності посвідчення". Однак для цього статусу він ніяких підтверджуючих документів не надав. Зараз ухилянт вже повернувся з-закордону.

За свої послуги правоохоронець отримував кошти від кожного клієнта тричі: спочатку перед початком підготовки до виїзду за кордон (4,5 тис. доларів), перед виїздом за кордон (1,5 тис. доларів) та після виїзду за кордон (2 тис. доларів). При цьому останній раз гроші мала передати довірена особа, але саме тоді правоохоронець і був затриманий.

Йому оголосили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, тобто за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України. Також зараз вирішують питання щодо притягнення до відповідальності спільників.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки повідомила про затримання доцента університету, який працював на російське ГРУ та вносив корективи у ракетно-артилерійські удари росії по Харкову. . Зловмисник також відстежував наслідки ударів по оборонному підприємству Харківщини, рух підрозділів ЗСУ та локації складів, включаючи боєприпаси та амуніцію українських воїнів.

Головне