На Волині вагітна жінка отруїлася грибами: дитина загинула

На Волині вагітна жінка отруїлася грибами: дитина загинула

Вагітну жінку 18 жовтня з отруєнням грибами доправили до обласного перинатального центру в Луцьку. Дитина загинула.

Про це повідомили на сторінці Волинського обласного медоб'єднання захисту материнства і дитинства

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський розповів, що 26-річна пацієнтка поступила з сильним зневодненням, тахікардією та інтоксикацією після трьох днів блювоти, яка траплялася до 30 разів на день.

Жінка розповіла, що її чоловік та кум назбирали маслюків та польських грибів, які вони вживали. Через кілька годин вона відчула нудоту, але не звернула уваги, оскільки чоловік почувався добре. Лише на третій день, коли з’явилася задишка, вона викликала “швидку”. Наразі жінка себе почуває добре, проте дитина загинула внутрішньоутробно. 

“Насамперед, вагітним жінкам взагалі протипоказано їсти гриби. Основна порада для усіх решта - не споживайте дикорослих грибів, якщо не маєте абсолютної впевненості у тому, що вони безпечні. Якщо ви все ж поїли грибів і після цього виникли симптоми отруєння – негайно звертайтеся за медичною допомогою”, - попередив Вороблевський.

Нагадаємо, рятувальники разом з місцевими жителями 12 жовтня знайшли тіла двох чоловіків у лісах Калуського та Коломийського районів Івано-Франківської області. Обидва трагічні випадки сталися під час збирання грибів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Сполучні Штати Америки надали Україні черговий пакет безпекової допомоги на суму 400 мільйонів доларів.

Головне