На Волині перевірять всі рішення МСЕК та ВЛК на тлі скандалу з керівницею та її мільйонами

На Волині перевірять всі рішення МСЕК та ВЛК на тлі скандалу з керівницею та її мільйонами

Волинська область розпочинає масштабну перевірку діяльності медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК) у відповідь на резонансний корупційний скандал у відомствах. 

Рішення про це було прийнято на терміновій нараді за участю керівників правоохоронних органів, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, інформує місцева ОВА. 

"Корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну. Саме тому від сьогодні на Волині посилюємо роботу для недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію", - йдеться у заяві.

Правоохоронні органи області отримали завдання ретельно перевірити всі рішення МСЕК і ВЛК. У випадку виявлення необґрунтованих рішень буде ініційовано процедуру їх перегляду.

За даними місцевої влади, на території області функціонує мережа з 10 медико-соціальних експертних комісій різного рівня та спеціалізації. Серед них: одна обласна комісія, одна міська комісія в Луцьку, чотири міжрайонні комісії загального профілю, три міжрайонні комісії вузької спеціалізації та одна міжрайонна комісія, що охоплює дві спеціалізації.

Нагадаємо, 5 жовтня правоохоронці повідомили про підозру керівниці Хмельницького МСЕК у незаконному збагаченні. Під час обшуків у її службових кабінетах та за місцем проживання правоохоронці вилучили майже 6 мільйонів доларів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні СБУ ліквідувала корупційну схему ухилення від мобілізації у Харкові, до якої причетний голова однієї з МСЕК та 12 спільників. За гроші вони "списували" ухилянтів з військового обліку.

Головне