На Вінниччині затримали агента ФСБ, який намагався спалити будівлю ТЦК

На Вінниччині затримали агента ФСБ, який намагався спалити будівлю ТЦК

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали агента фсб, який намагався спалити одну з адмінбудівель ТЦК на території Вінницької області. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Силовики затримали 17-річного одесита після того, як він кинув "коктейль Молотова" у будівлю військкомату та відзняв загоряння на камеру власного телефону.

Відомо, що зловмисник потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті. Хлопець виклав своє резюме на яке відповів представник російської спецслужби. Він запропонував вчиняти підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Під час обшуків у фігуранта вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.

Поліцейські передали фігуранта працівникам УСБУ у Вінницькій області, котрі кваліфікували дії зловмисника за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Одеситу загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила і затримала агента російської військової розвідки, який планував ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури Харкова. Зловмисник збирав розвіддані про місця зберігання важливої документації та пункти дислокації Сил оборони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ спільно з військовою контррозвідкою викрили п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони. Всі вони раніше були взяті у полон на Донеччині, їм оголосили підозри.

Головне