На Вінниччині депутату оформили фальшивий діагноз для уникнення служби в ЗСУ

На Вінниччині депутату оформили фальшивий діагноз для уникнення служби в ЗСУ

Колишній депутат Вінниччини спробував ухилитися від мобілізації за допомогою підробленої довідки про цироз печінки. Схема була розкрита, а причетні до неї медики затримані.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

За рішенням військово-лікарської комісії депутата було знято з військового обліку на підставі медичного висновку про цироз печінки, який виявився фальшивим. Слідство встановило, що сімейний лікар видав документ без належних досліджень, що дозволило ексдепутату Жмеринської міської ради уникнути мобілізації.

За використання підроблених документів колишньому депутату оголошено підозру за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. 

“Варто зазначити, що в серпні 2023 року колеги з ДБР затримали ексдепутата за організацію замовного вбивства іншого депутата. І наявність довідки про непридатність могла б дозволити фігуранту втекти за кордон після скоєння злочину”, - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд України затвердив план протидії корупції у МСЕК

Також підозри отримали четверо медичних працівників, серед яких голова військово-лікарської комісії, голова лікарні та двоє лікарів.

Дії зловмисників кваліфіковані як сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон організованою групою (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування триває, і правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжних заходів для всіх підозрюваних. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Нагадаємо, правоохоронці у Львові викрили завідуючу відділенням однієї з лікарень, яка за хабар впливала на МСЕК.

Як писав “Ми-Україна” раніше, на Рівненщині провели перевірки в медико-соціальних експертних комісіях. Після цього звільнили сімох керівників.

Головне