На Вінниччині агент рф "сідав на хвіст" колонам ЗСУ, щоб коригувати удари, - СБУ

На Вінниччині агент рф

Служба безпеки України затримала на Вінниччині агента рф, який відстежував рух колон ЗСУ, щоб передати інформацію для нанесення ударів.

Про це повідомляє СБУ.

Контррозвідка СБУ викрила шпигуна, що діяв у центральних регіонах України. Він збирав інформацію про переміщення військової техніки Сил оборони в напрямку передової.

Метою було стеження за військовими підрозділами на автошляхах Вінницької та Черкаської областей, щоб допомогти ворогу коригувати удари.

"За даними слідства, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар", - йдеться у дописі.

Зрадником виявися 51-річний фельдшер з Вінниччини, якого ФСБ завербувала через його прокремлівську активність у Telegram. За їхніми інструкціями, він їздив дорогами регіонів і стежив за переміщенням військових.

Задокументовано випадок, коли він проїхав понад 100 км за військовою колоною, намагаючись визначити її маршрут, кількість і тип техніки.

СБУ затримала шпигуна біля його дому, вилучивши телефон, який він використовував для зв'язку з агентом ФСБ — Сергієм Лебедєвим, відомим як блогер "Лохматий" з Донецька.

На основі зібраних доказів йому висунуто підозру в державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ знешкодила банду рекетирів у Києві, яку очолював росіянин.

Головне