На військовій базі Тайваню під час навчань стався вибух: постраждало дев'ятеро людей

На військовій базі Тайваню під час навчань стався вибух: постраждало дев'ятеро людей

У перший же день щорічний військових навчань на Тайвані на військовій базі Сянфен, яка розташована недалеко від столичного Тайбею, стався вибух. Як інформує Focus Taiwan, травмування отримали щонайменше дев'ятеро людей.

Інцидент стався під час перевірки боєприпасів в арсеналі бази, відбулася детонація 120 мм мінометного снаряда.

За попередніми даними, в результаті вибуху постраждали дев'ять офіцерів та солдатів, принаймні двоє з них отримали серйозні ушкодження. Усіх поранених направили до регіональних військових та цивільних лікарень. Міністерство національної оборони армійському командуванню надати всебічну допомогу у лікуванні поранених, а також провести поглиблене розслідування для з'ясування причин цього випадку.

Як відомо, 24 липня на Тайвані стартували 39 військові навчання. У п'ятиденних маневрах братимуть участь усі види збройних сил острівної держави, вони включатимуть зокрема тренування з бойовою стрільбою.

В Міноборони країни заявили, що ці військові навчання маю на меті "перевірити здатність тайванських збройних сил відбити китайське вторгнення".

Нагадаємо, минулого місяця Тайвань заявив, що його Збройні сили завдаватимуть ударів по китайських літаках та кораблях, якщо ті увійдуть до 12-мильної зони біля острівної держави. Представник тайванського Міноборони генерал-майор Лінь Веньхуан наголосив, що як тільки китайські військові судна або повітряні засоби перетинають серединну лінію Тайванської протоки вони негайно потрапляють у фокус уваги тайванської армії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд Тайваню виділить 2,5 млн доларів на добудову пішохідного моста-хвилі з Оболонської набережної.

Головне